Nové chovné feny v Király Puszta!

09.09.2013 11:40

Naše chovatelská stanice zaznamenala velký úspěch

       -uchovnili jsme dvě fenky plemene komodor z našeho chovu -

"Abba" Fehér Csillag Király Puszta

zdravotní testy: HD 0/0, ED 0/0, oční testy Negativní!!!

narozena: 26.5.2011

Chovná fena I. třída chovnosti

Abba je elegantní fena s ušlechtilou hlavou, tmavým okem a výborným pigmentem nosní houby a pysků. Má velmi kvalitní srst, kterou zdědila po svých rodičích, ale i ve vzdálenejších liniích zdobila hustá srst její předky. Abba má silnou kostru s dobře zaúhlenými končetinami a prostorným pohybem. Její přednistí kromě velmi pěkného exteriéru je vyrovnaná povaha. Abba pracuje v canisterapii. Po seznámení v naší přítomnosti je i přes své výborné hlídací instinkty, vyrovnaná a přátelská. Její matkou je fena z našeho chovu Cosima Király Puszta (zdravá a výstavně úspěšná fena), která působí v německé chovatelské stanici chovatelky Bärbel Kloss. Babičkou Abby je fena Carmen Koročšenko, zakladatelka v naší chovatelské stanici. I Carmen byla výstavně velmi úspěšná, zdravá a povahově vyrovnaná fenka, která složila canisterapeutické zkoušky, nyní se dožívá 12 let.

 S Abbou plánujeme příští vrh.

Více o Abbě si přečtete na našich domovských stránkách: https://www.komondor.cz/index.php?str=temp_ch/ch_fe_abba

 

Další novou chovnou fenkou v Király Puszta je rovněž fena z našeho chovu

Elita Király Puszta

zdravotní testy: HD 0/0, ED 0/0, oční testy Negativní!!!

narozena: 8.4.2011

Chovná fena I. třída chovnosti

Elita je vyšší fena s delším formátem, výborným zaúhlením končetin a elegantním pohybem. Elita má velmi tmavé oči a tmavý pigment nosu i pysků. Oproti Abbě má jemnější šňůrovou srst. V jejím rodokmenu najdeme našeho prvního komondora Achilla Varpus, který byl výborný v exteriéru, vyhrál na Světové výstavě v polské Poznani 2006.

Elitiným otcem je syn Achilla a Camen - Avar Király Puszta, který na Světové výstavě v Maďarsku 2013 vyhrál ve třídě veteránů a stal se rovněž Hungária veterán championem!

Dědeček Elity Achill Varpus složil canisterapeutické zkoušky. Matkou Elity je Adri Bájos Fehér Kócos, vysoká fena s negativní dysplazií a očními testy z českého chovu s maďarskými předky.

Elita je pro nás cenná především svou krevní liníí. Více o Elitě naleznete zde:  https://www.komondor.cz/index.php?str=str_k/elita