Avar Király Puszta bodoval na Světové výstavě v zemi původu!!!

22.06.2013 22:17

Na Světovou výstavu jsme přihlásili pouze Avara, absolvovali jsme celkem dvě výstavy v zemi původu, které jsme si chtěli společně užít a završit tak Avarovu výstavní kariéru ve třídě veteránů. Jak se nakonec ukázalo, Avar potvrdil své kvality a od dvou různých rozhodčích získal všekerá ocenění, která mohl...

Celou výpravu do maďarské Budapešti jsme pojali spíše relaxačně a domluvili se se slovenskými i maďarskými přáteli, že je navštívíme. Na náročný víkend a cestu jsme se vypravili už v pátek a navštívili Janu Tvoríkovou a Petra Kovácse CHS Kovatvori, s jejich krásnými komondory, kteří v poslední době vítězí na většině výstavách nejen na Slovensku, u nás, ale také v Maďarsku. Za vřelé pozvání oběma velmi děkujeme!

V sobotu jsme vystavovali v maďarském Gödöllö na Světovém poháru maďarských národních plemen. Výstava se konala v příjemném prostředí parku, kde se sjeli v hojném počtu domácí i zahraniční chovatelé.

Po výstavě jsme navštívili spřátelenou chovatelskou stanici Kulcsi Komisz a chovatele Csaba Partizera s jeho rodinou. V neděli konečně nastal tolik očekávaný den a my mohli vyrazit na Světovou výstavu do Budapešti s maďarským doprovodem. I tady Avar zabodoval a získal veškerá ocenění ve své třídě, velmi pěkně se prezentoval a jsem skutečně pyšná na český chov, který se v tak velké konkurenci neztratil!

Avar získal tituly Výborný 1, Veterán CAC a Světový vítěz veteránů a na sobotní výstavě v Gödöllö Světovém poháru maďarských pasteveckých plemen Výborný 1, Veterán CAC, Vítěz světového poháru veterán a titul Hungaria Champion veterán!

Domů jsme odjížděli nejen s vítězným Avarem, ale nečekaně i s pejskem jménem Lovász Kulcsi Komisz. Fotografie z krásného a pro nás nezapomenutelného víkendu v Maďarsku si můžete prohlédnout na našich domovských stránkách https://www.komondor.cz/